Kde kejhají svatomartinské husy?

Sychravý listopad nám už po desáté zpříjemňuje Svatomartinské víno. Tedy mladá vína odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené, Muškát moravský, Modrý Portugal a Svatovavřinecké  od českých a moravských vinařů vybraná degustátorskou komisí, která se poprvé otevírají právě v 11 hodin 11. listopadu na svátek svatého Martina.

Svatomartinská vína si získala obrovskou popularitu a navíc se jim podařilo vzkřísit trochu zkomírající tradici svatomartinský husí. Vždyť právě tento pečený opeřenec je k lehkým ovocitým mladým vínům to pravé.

Můžete to vyzkoušet i v Ústí nad Labem. Svatomartinskou husu má kolem půlky listopadu na jídelníčku celá řada podniků. Do 16. listopadu ji nabízí restaurace na Větruši, po celý měsíc si ji můžete dát také Na Rychtě, o víkendu 15. a 16. v hospodě U Kováře a v restauraci Granada dokud budou husy na skladě.

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*