Na šťavnatou husu jedině na Rychtu


Podzim je pro vyhlášenou ústeckou restauraci s minipivovarem Na Rychtě pokaždé výjimečný. Nejenže podnik nedávno oslavil svoje třináctileté narozeniny pravou domácí zabijačkou, ale zkrátka nepřišli ani pivní fajnšmekři. „Na čepu znovu máme Ústeckou 11 T.G.M., což je spodně kvašené pivo, které zařazujeme na zimní období místo letní Ústecké desítky, ale to není zdaleka všechno,“ říká šéf Rychty Jiří Šťovíček.

Oblíbená restaurace totiž chystá skvělé pivo na tradiční sezónní hit, kterým je svátek svatého Martina. „Naši hosté se mohou od 8. listopadu těšit na Ústeckou svatomartinskou 13. Jde o polotmavý spodně kvašený speciál vídeňského typu, který naši sládkové připravují z vídeňského a bavorského sladu a z německého chmele,“ dodal šéf Rychty.

Na jídelníčku rychtářské kuchyně nebude chybět svatomartinská husa, která bude v nabídce také už od 8. listopadu. Husí menu bude tentokrát opravdu velkolepé. „Připravíme polévku kaldoun s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi. Hosté si budou moci vybrat ze dvou hlavních husích chodů. Jedním bude pečené husí stehno s žemlovým knedlíkem a s červeným zelím ochuceným jablkem, skořicí a červeným vínem. Druhé pak husí roláda s nastavovanou kaší a pečenou červenou řepou s tymiánem,“ prozradil šéfkuchař Jan Heřmánek. Sladkou tečkou nakonec pak bu- dou lokše s mákem a opilými švestkami. Přímo na svátek svatého Martina 11. 11. od 11:00 hodin odstartuje na Rychtě i prodej svatomartinských vín.

Pivovar Hotel Na Rychtě

Klášterní 75, 400 01 Ústí nad Labem

Telefon: 475 205 018

www.pivovarnarychte.cz


Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*