
Během října najdou hosté v ústeckém pivovaru Na Rychtě na jídelním lístku některé novinky, jiná jídla naopak zmizí.
Podle zdejšího šéfkuchaře Jana Heřmánka se totiž s příchodem zimy chutě mění a navíc chce pro hosty připravovat i něco nového. Zaměřovat se bude u na gastronomické týdny. V polovině října hosty čeká zvěřina. „Jídelníček je třeba upravit. Určitě z něho zmizí lehká letní jídla, která si lidé dávají v létě. Budeme vařit více hutných polévek, omáček a knedlíků,“ prozradil. Podle zkušeností mají lidé během chladných měsíců tato jídla rádi. Novinkou bude například rolované vepřové kolínko plněné kysaným zelím s pikantním cibulovým salátkem.
Na své si pak přijdou i milovníci zvěřiny, protože říjen je jejím hlavním obdobím. „Dá se sehnat již celý rok, ale v říjnu je největší výběr,“ vysvětlil Jan Heřmánek. Přesné recepty, které chystá, nyní dolaďuje. Hosty prý čeká nejedno chutné překvapení. Třeba konfitovaný kančí hřbet v černém pivě a divokém koření s houbovým ragú a pyré z pečené dýně.
Přidat komentář