Na příchod slunečného období se vyhlášená ústecká restaurace s hotelem a minipivovarem na Rychtě pořádně vyzbrojila. V nabídce se objeví sezonní pokrmy i nápoje, na zahrádce se spustí osvěžující vodní mlha a připravené je i zázemí pro cyklisty a turisty.
V rychtářské kuchyni se konec května ponese ve znamení jahodových hodů. „Připravíme třeba vynikající jahodovou limonádu s limetkami nebo třeba jahodové knedlíky s tvarohem,“ říká šéfkuchař Jan Heřmánek. Každý víkend kuchaři připravují speciální nabídku. „Jde o pokrmy, které obvykle nenabízíme na našem jídelním lístku. Chceme tím trochu víc ozvláštnit paletu výtečného jídla, aby si každý přišel na své,“ dodal.
Zkrátka nepřijdou ani milovníci zlatavého moku. Na čep se vrátila stará známá Ústecká rychtářka 11 – Weizenbier, což je pšeničné nefiltrované pivo s citrusovým aroma. „V průběhu června budeme nabízet lehké pivo nejen pro cyklisty Ústeckou sedmičku. Jde o spodně kvašené pivo chmelené za studena. Na letní období vystřídá Ústeckou višeň 12 neméně oblíbená Ústecká malina 12. A v nealko nápojové nabídce nebude chybět ani naše tradiční domácí limonáda z bezového květu, který sbíráme v Českém středohoří,“ popisuje šéf Rychty Jiří Šťovíček s tím, že pivaři si samozřejmě mohou vychutnat i tradiční trháky, jako je Mazel nebo Ústecká desítka.
Už podvanácté Rychta v půlce května hostila jeden z největších pivních svátků v regionu. Svou produkci představilo 26 minipivovarů z Česka a Německa. Součástí byla i degustační soutěž o Máz Ústeckého pivního jarmarku. Návštěvníci navíc udělali i něco pro dobrou věc. Padesát haléřů z každého vyčepovaného piva získal nadační fond Plamínek naděje, který pomáhá handicapovaným dětem. „Pomalu začínáme připravovat další ročník a věříme, že znovu návštěvníkům nabídneme ochutnávku báječných piv, dobrot i zábavný program pro děti i dospělé,“ dodal ředitel Rychty.
Přidat komentář