Česká kuchyně rychle, zdravě a levně? Na Rondelu

  •  

V Ústí nad Labem a širokém okolí je unikátní. Je to bufet rychlostí výdeje a obsluhy, restaurace gastronomickým vybavením, kvalitními surovinami pro vlastní přípravu jídel bez chemických dochucovadel a separátů a moderním vybavením nekuřácké jídelny.

A také bistro díky přijatelnými cenám. Jídelna na Rondelu už šest měsíců dokazuje, že záměr rychlé přípravy a nabídky českých jídel, byl promyšlený. Postupně si do zrekonstruovaných prostor v přízemí správní budovy našlo cestu několik stovek pravidelných strávníků denně.

Rychle na talíř

„Měli jsme jasnou představu. Chtěli jsme vařit zdravě, z kvalitních surovin, připravovat jídla ve vlastní režii včetně příloh a salátů, “ říká Lucie Kavová, spolumajitelka Bohemia Fast Foodu – Jídelny na Rondelu, která je denně na „placu“, v kuchyni, u kasy, mezi hosty. Mnoho z nich zná jménem. To jsou pravidelní strávníci z firem, sídlících na Rondelu. „Museli jsme zvládnout i rychlost přípravy jídel a výdeje tak, aby vše bylo čerstvé a šlo z kuchyně téměř rovnou na talíř“, doplňuje Lucie Kavová. A úspěch se dostavil, řada zdejších hostů ještě vloni holdovala asijským „rychlovkám“, bagetám z večerek nebo vynechávala polední jídlo.

Sedm a půl hodiny sprintu

Provozní doba jídelny je relativně krátká. Na sedmou hodinu ranní přicházejí první lidé na snídani. Vajíčka se slaninou, se sýrem, domácí sekaná, párky a klobásky, čerstvé pečivo včetně sladkého, káva … A od půl jedenácté do 14.30 už vybírají obědy noví strávníci. „Chodím sem rád, jsou tu milí, dobře vaří, za patnáct minut se dobře a v klidu najím. Tohle jídlo mě navíc nezničí tak, že bych už nemohl pracovat“, vypočítává důvody Milan Kulhavý, který si dnes objednal koprovou omáčku s hovězím masem a domácími knedlíky. K tomu točenou kofolu.                                                            Personál u výdeje se teď ani nezastaví, až kolem čtrnácté hodiny se po desítkách hostů trousí už jen jednotlivci. Sprint je u konce, je dovařeno, je vydáno.

Žádné jídlo v týdnu dvakrát

Denně zde mají v obědové nabídce polévku a čtyři hlavní jídla. Kromě zmíněné koprové omáčky hosté vybírali kapustový karbanátek s vařeným bramborem, těstoviny s kuřecím masem, smetanou a zeleninou a kuřecí salát s tousty a dresingem, o den později byla v menu smažená ryba, halušky, pečené kuře, játra na cibulce … K tomu dezerty, zeleninové a ovocné saláty. Širší nabídka by byla zřejmě na úkor kvality a čerstvosti surovin. Tak už to mají ba Rondelu prověřené. Denní menu se neopakuje, stejně tak je následující týden zcela jiná nabídka. Jen jednu tutovku, určenou přáním strávníků, Lucie Kavová v jídelním lístku drží – páteční smažené vepřové a kuřecí řízky s domácím bramborovým salátem.

Servis a nápady

Samozřejmostí ve zdejší jídelně je balení jídel s sebou do krabiček, příjem všech druhů stravenek, na které zde běžně vracejí peníze, každý pátek navíc nabízejí minutkové jídlo. Hotová jídla, která v klasické restauraci dostáváte za 80 a více korun, zde mají o dvacetikorunu levnější a vzhledem k nárokům na kvalitu a rychlost zřejmě i chutnější. Prosvětlený sál je vybaven moderním nábytkem. Mysleli zde i na zdravotně handicapované hosty, jeden ze vchodů je zcela bezbariérový. Protože jsme v auty zahlcené krajské metropoli, jistě oceníte bezproblémové parkování přímo u jídelny. Když mají děti prázdniny nebo volno mezi svátky a přijdou s rodiči na oběd, mají na menu čtyřicetiprocentní slevu. A prázdninovou novinkou  bude výrazná sleva pro seniory – penzisty v červenci a srpnu.

Lucie Kavová a její tým Jídelny na Rondelu navíc dokazují své přednosti i při gastronomickém servisu pro desítky velkých rautů i malých oslav. Jisté je, že v Ústí nad Labem je Jídelna na Rondelu jediná svého druhu a v gastronomických toulkách má právem své místo. Dobrou chuť – rychle a levně.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*