Oblíbená ústecká restaurace s minipivovarem Na Rychtě s létem tradičně láká na přehlídku skvělých grilovaných specialit, ale také na lahodná sezonní piva. Milovníci zlatavého moku si opravdu přijdou na své. Dopřát si v horkých dnech můžete orosený půllitr staré známé Ústecké rychtářky. Pšeničný svrchně kvašený ležák je ještě víc vymazlenější. „Sládek vylepšil recepturu. Použil jen jeden druh chmele Sigle Hop, odrůdu Kazbek. Při chmelovaru byla použita sušená pomerančová kůra ke zvýraznění citrusové chutě a aroma,“ říká šéf Rychty Jiří Šťovíček.
Vyloženě letním pivem je pak nízkoalkoholická Neipa. „Je to letní fresh pivo, které se chmelí za studena. Má výrazný hořký dozvuk s citrusovým aroma,“ dodává. V nabídce je tradičně také Mazel, Ústecká desítka a pro ty, kteří mají rádi ovocná piva, je na čepu Ústecká malina.
Na své si ale přijdou i motoristé a cyklisté. Mohou se totiž osvěžit točeným nealkoholickým pivem nebo skvělou domácí limonádou. Rychta letos nabízí dokonce chmelovou limonádu. „Je mírně zakalená, nasycená, má lehkou příchuť chmele, ale je sladká. Trochu připomíná pivo, takže ji čepujeme i do pivních sklenic,“ vysvětlil šéfkuchař Rychty Jan Heřmánek.
Každý víkend rychtářská kuchyně připravuje unikátní nabídku pokrmů. Během letní sezony nemůže chybět ani oblíbené grilování na terase. Strávníci si budou moci vybrat z bohaté nabídky grilovaných mas, ryb i zeleniny. I dezerty budou přímo z grilu. „Například grilovaný ananas s kubánským rumem, mátou a třtinovým cukrem je vynikající,“ říká šéfkuchař.
Pivovar Hotel Na Rychtě
Klášterní 75, 400 01 Ústí nad Labem
Tel.: +420 475 213 138,
+420 475 205 018
e-mail: info@pivovarnarychte.cz
Přidat komentář