Mezi štrúdly bodoval recept od babičky

  •  

Cenu za nejlepší jablečný závin v soutěži Ústecký štrúdl si odnesla Ústečanka Jitka Tůmová.

Její výtvor porota v Dome dětí a mládeže vybrala z 29 soutěžních závinů. Všichni se shodli, že zvolit nejlepší, bylo obtížné. „Ochutnal jsme téměř všechny a byly vynikající,“ uvedl ředitel DDM Jan Eichler.

Do tradiční soutěže se vítězka letos přihlásila poprvé. „Použila jsem recept z jogurtu do babičky,“ uvedla. Jablka prý v sobotu vzala u dcery ve sklepě, přidala do nich jen oříšky, rozinky, skořicový a vanilkový cukr.

Ačkoli porotci nebyli schopní záviny sníst, nakonec se po nich zaprášilo. Pustili se do nich návštěvníci akce Vánoční rolnička.

Ustecky strudl 8

Recept:
350 g polohrubé mouky
1,5 bílého jogurtu
150 g hery
1 žloutek
špetka soli

Z ingrediencí uhněteme těsto, vyválíme placku. A dovnitř zavineme nastrouhaná jablka dochucená skořicovým a vanilkovým cukrem, rozinky a oříšky. Zavinutý štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*