Nejchutnější kolekci chlebů má pekárna v Dubí, ten z Tisé skončil druhý

Foto: kr-ustecky.cz

Týden chleba Ústeckého kraje je nová akce, která propaguje a zviditelňuje kvalitní potraviny. Navazuje tak na další podobné aktivity, jako jsou Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče a Regionální potravina Ústeckého kraje.

„Jedním ze smyslů soutěže je upevnění povědomí občanů a návštěvníků kraje o tom, že Ústecký kraj je region, kde se pěstují a vyrábějí kvalitní a chutné potraviny a zachovává se řemeslná dovednost a pestrost nabídky,“ řekl za organizátory soutěže Adam Weber, ze spolku Český um – Artificium Bohemicum, který již osm let pořádá v Ústeckém kraji farmářské trhy.

Na ústeckém krajském úřadě proběhlo hodnocení soutěže o nejchutnější chléb kraje. Odborná porota, složená z krajské radní Jitky Sachetové, ředitelky OAK Most Ludmily Holadové, ředitelky inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Ústí nad Labem Jany Balachové a organizátora farmářských trhů Adama Webera, hodnotila chleby, které do soutěže poslali pekaři z celého kraje.

Celkem bylo do soutěže přihlášeno 35 chlebů z devíti pekáren a hodnoceny byly ve třech kategoriích: pšenično-žitný kváskový chléb, žitný chléb a chléb speciální. Vyhlášení vítězů, kteří si osobně převezmou ceny, bude v sobotu 27. října součástí programu oslav 100 let ČSR na litoměřickém výstavišti.

Vítězové v jednotlivých kategoriích:

1.) Pšenično-žitný chléb: Pekárna U Onďase, Děčín

2.) Žitný chléb: Pekárna Tisá, David Španbauer

3.) Chléb speciální: Danino pekařství, Děčín – Chléb podmáslový

Čestné uznání za nejchutnější kolekci chlebů získala pekárna PeDu, Dubí.

 

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*