Pár tipů do kuchyně


Víte, jak v kuchyni „zachránit“ některé pokrmy nebo jak nakládat se surovinami? Podívejte se na pár tipů.

Čerstvý chléb: Dejte ho do plastového sáčku s čerstvou celerovou natí a nechte ho takto přes noc. Bochník bude pomalu absorbovat vlhkost z celeru, což se odrazí na jeho čerstvějším stavu. Na chuti to ale nepoznáte, chléb nebude chutnat po celeru.

Přesolená polévka: Stačí do polévky přidat oloupanou a na čtvrtky nakrájenou bramboru. Brambora se bude chovat jako houba. Alternativou, jak zachránit přesolenou polévku, je také přidat šálek vody nebo hnědý cukr.

Citron: Typický citron obsahuje tři lžíce šťávy. Chcete-li maximalizovat množství, které můžete získat, válejte citrón nějakou dobu po kuchyňské lince a tlačte na něj jako když se snažíte udělat šišku knedlíku. Tak se uvolní víc šťávy.


Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*