Rychta zve na narozeninovou zabijačku a žitný pivní speciál

  •  

Pro oblíbenou ústeckou restauraci s minipivovarem Na Rychtě je podzim pokaždé výjimečný. Slaví totiž Den českého piva a zejména svoje narozeniny. Poprvé podnik otevřel své brány hostům v říjnu před třinácti lety. Za dobu své existence minipivovar vyrobil desetitisíce hektolitrů chmelového zázraku a z restaurační kuchyně odešly tisíce vynikajících pokrmů.

„Letošní oslava narozenin bude tak trochu netradiční. V centru města se totiž podobné akce moc nedějí,“ říká šéf Rychty Jiří Šťovíček. U příležitosti narozenin si totiž přijdou na své milovníci tradiční české zabijačky. „Poctivá domácí zabijačka se bude konat 14. října v prostoru před restaurací, kde bude mít tu správnou atmosféru. Řezník, horká voda v hrncích, vůně vepřových specialit a něco na zahřátí k ní totiž patří,“ říká šéfkuchař Jan Heřmánek. Spolu s řezníkem budou mistři kuchařského řemesla připravovat jitrnice, jelita, tlačenku, zabijačkový guláš, řízky a chybět nebude ani klasická prdelačka.

Zajímavým prvkem narozeninové oslavy bude i nabídka piv od domovarníků. „Rozhodli jsme se podpořit i šest domovarníků, jejich produkci návštěvníci narozeninové oslavy mohou ochutnat. V anketě pak rozhodnout, které domácí pivo se pak bude vařit i na Rychtě,“ vysvětlil šéf Rychty.

Na Den českého piva, který připadá už na 27. září, sládci rychtářského pivovaru připravují žitný speciál Ale. Na čepu ale jsou i klasiky jako Mazel, Vojtěch, Rychtářka a s podzimem se do nabídky vrátil višňovo-karamelový ležák Ústecká Višeň.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*