Milovníci tradiční české zabijačky si přijdou i letos na své. Jako každý leden vynikající zabijačkové pochoutky připravila ústecká restaurace s minipivovarem Na Rychtě. Tentokrát je ale neochutnají pouze návštěvníci podniku. „Poctivou domácí zabijačku pořádáme 29. ledna od 9:30 hodin v prostoru před restaurací, kde získá tu správnou atmosféru. Řezník, horká voda v hrncích, omamná vůně vepřových specialit, lezavá zima a něco na zahřátí k ní totiž patří,“ říká šéfkuchař Jan Heřmánek.
Přímo před restaurací bude probíhat výroba zabijačkových specialit. „Lidé přímo uvidí, jak vznikají, ale mohou se k nám také přidat a zkusit si třeba zašpejlovat jitrnici. V centru krajské metropole se tohle každý den nevidí, moc se těšíme, že jich dorazí co nejvíce,“ vysvětluje šéfkuchař.
Spolu s řezníkem budou mistři kuchařského řemesla připravovat jitrnice, jelita, tlačenku, zabijačkový guláš, řízky a chybět nebude ani klasická prdelačka. A protože se hodování musí zakončit sladkou tečkou, v nabídce budou i tvarohové, povidlové a makové koláčky. Zapít skvělou baštu návštěvníci budou moci některým z vynikajících rychtářských piv, případně grogem, svařákem nebo si dát štamprle rumu na zahřátí.
K dobré náladě zahraje harmonikář, takže atmosféra bude dokonalá. Následující den mohou zabijačkové speciality ochutnat i hosté populární ústecké restaurace.
Pivovar Hotel Na Rychtě
Klášterní 75/9
400 01 Ústí nad Labem
Tel.: +420 475 213 138, +420 475 205 018
E-mail: info@pivovarnarychte.cz, www.pivovarnarychte.cz
Přidat komentář