Tip na víkend: Ochutnejte červy

Milovníci adrenalinové kuchyně se v neděli odpoledne mohou těšit do ústecké zoo.

Ta kromě ukázek toho, čím se krmí zvířata a křtin ve spolupráci s Klubem cestovatelů pro odvážné návštěvníky připravila ukázku hmyzí kuchyně. Kuchař Pavel „Hany“ Hanák bude připravovat pochoutky z hmyzí říše – cvrčky s červenou paprikou a čerstvým koriandrem, velké moučné červy zophobasy s koriandrem a červenou paprikou, malé moučné červy v karamelu s pomerančovou šťávou a smažené šváby. To vše může ochutnat každý příchozí

Sobota i neděle bude také patřit oblíbené tradiční akci zubrnického skanzenu Podzim na vesnici. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet, jak se mlátilo obilí a jeho čištění na fukaru. Připravená je ukázka pečení v kachlovém sporáku, lámání, vochlování lnu a jeho spřádání na kolovrátku, vázání provazů, sušení ovoce v sušárně a výroba křížal.

Sobota

9:00, Zubrnice – Podzim na vesnici
9:50, Hlavní nádraží – Batůžek Činoherního studia
10:00, Muzeum – Strašidla v muzeu
17:00, Činoherní studio – Športniky: Gagarin
17:00, Zimní stadion – Slovan : Jihlava
18:00, Povrly – Kožich pro milenku
20:30, Národní dům – Retrodiskotéka

Neděle

9:00, Zubrnice – Podzim na vesnici
13:00, ZOO – Tajemství kuchyně zoo
16:00, DDM – Perníková chaloupka

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*